banner

Tanulóvezetők aranyköpései 2

 

1.Előttünk átment a piroson egy busz. Tanuló megy utána, befékezek és rászólok hogy piros a lámpa. Tanuló: Uuuuu… azt hittem a buszon ülök!

2. Jobbkéz szabály: tanuló nem néz szét. Rászólok hogy be kellene néznünk jobbra. Tanuló: Én elnéztem jobbra. - De én nem láttam. Tanuló: De én láttam hogy elnéztem!

3. Most azt nem értem, ha be akarok tolatni egy parkolóba, azt miért nem lehet egyesben, mikor úgy sokkal könnyebb lenne!

4. Kanyarodásnál irányjelzőt kell használni! Tanuló: kitettem,csak már Elmúlt!

5. Piros a lámpa, megállunk. Megérkezik mögénk egy BUSZ, a tanuló a járó motort még egyszer elindítja, gyorsan lekapom a kezét az önindítóról, majd megkérdezem: - Mit csinálsz, hisz jár a motor? Tanuló: Gyorsan elindítom még egyszer, mert ha lefulladnék, a második indítással még van esélyem elindulni, hogy a BUSZ ne jöjjön belénk!

6. Az utca elején 30-as övezet (jobbkéz szabály) és egy megállni tilos tábla. Az első útkereszteződéshez érve, jobbról jön egy gépkocsi, tanuló rálép a gázra, én erre befékezek! Én: Jobbkéz szabály van, el kellene engednünk a jobbról jövőt! Tanuló: Hogy engedjem el, ha ott volt a Megállni Tilos tábla? Nem állhatok meg! Én: Az nem vonatkozik az elsőbbségadásra! Tanuló: Na most már tényleg nem értem ezt a K..va KRESZ-t!

7. Rutinpálya: Első óra. Tanuló: Ha elfárad a lábam, a másik lábammal is nyomhatom a kuplungot?

8. Rutinpálya: Egyesben már tudok tolatni!

9. Tanuló: Ha tolatok ki a parkolóból, akkor hátrafelé indexelek?

10. Gyalogos átkelőhelyen nem engedjük át a gyalogosokat! Én: Miért nem engedted el a gyalogosokat? Tanuló: Hát, hogy ne zökkenjek ki a ritmusból!

11. Tanuló: Ha lámpa van az útkereszteződésben, minek van tábla is? Csak össze zavarja az embert, azt sem tudom most mit nézzek!

12. Szét kellene nézni, hogy jön-e a villamos! Tanuló: Tegnap is pont ekkor vezettem és akkor sem jött!

13. Rutinpálya: Most miért balra megy az autó, rosszul váltottam? Nem, rossz felé kormányzol!

14. Első órás tanuló. Én: Na, akkor mivel kezdjük az elindulást? Tanuló: Először BEGYÚJTOM kocsit!

15. Megyünk a városban, egyszer a tanuló hirtelen nyom egy padló féket. Én: Mit csinálsz? Tanuló: Véletlen ráesett a lábam a fékre!

16. Rutinpálya. Én: Állítsuk be a tükröket! Tanuló: Ez gyárilag nincs beállítva?

17. Rutinpálya. Én: Tekerjük maximumig a kormányt jobbra, majd macimumig balra! Tanuló: Értem, akkor hullámozzunk össze-vissza!

18. Rutinpálya: körbe-körbe körözünk, Tanuló: Jaj, összekavarodott a kezem!

19. Első óra a rutinon. Tanuló: Ez a baloldali izé (kuplung) extra a kocsiban, vagy alapfelszereltség? A mienkben nincs ilyen, fater meg azt mondta, hogy luxus autónk van!

20. Két villamos jön közvetlen egymás után, tanuló megáll, majd azt mondja: He-he, észre vettem a villamost! Ahogy elmegy az első villamos, hátra nézés nélkül neki a villamosnak! Befékezek: Ne menjünk neki a villamosnak! Tanuló: Észre sem vettem, hogy leszakadt a vége!

21. Tanuló: most nem értem, ha jobbra kanyarodok, miért indul be az ablaktörlő! Valamivel össze van kötve? Én: az a baj, hogy Te az ablaktörlővel szoktál jobbra jelezni! Tanuló: basszuuuus! Ne ird be kéérlek!

22. Gyalogos-átkelőnél áll egy gyalogos. Nem engedjük el. Én: Ezt a gyalogost át kellett volna engedni! Tanuló befékez: Most akkor tolassak vissza?

23. Leesett az első hó. Megjön a tanuló, beül a jobb oldalra, a helyemre: Én: Most miért oda ülsz? Tanuló: A hóban is én vezessek?